Så gör du fitnessträningen till en vana

Det är roligt att träna och att komma i form, men det tar ett tag innan träningen verkligen blir en vana. Problemet för många av oss är att vi inte ger träningen nog med tid för att den verkligen ska bli en del av vårt vardagsliv, men det finns knep som du kan ta till för att fitnessträningen verkligen ska bli en naturlig vana som du inte vill vara utan.

Fitness och hälsa

Fitness och hälsa hör ihop. Du mår bra av att träna regelbundet. Genom att träna stärker du kroppen, blir piggare och förebygger skador. Om du redan har en skada eller sjukdom, kommer du må bra och stärka kroppen genom att träna, förutsatt att du tränar på rätt sätt. Om du har artros är det viktigt att du rör på dig och fitnessträning kan eventuellt vara ett gott alternativ. För att lära dig mer om artros och hur du bäst ska träna, kan du använda Joint Academy. Då får du både råd och behandling via mobilen. Det som gör fitnessträning bra är att den stärker hela kroppen och hjälper dig att få upp pulsen. Det är därför du behöver göra den till en vana.

Skapa träningsvana

Enligt forskning behöver vi utföra en handling 66 dagar i rad för att det ska bli en vana. Det kan vara svårt att gå till fitnesscentret och träna 66 dagar i rad, och nödvändigtvis inte ens hälsosamt, men för att träningen ska bli en del av ditt vardagsliv behöver du faktiskt medvetet röra på dig under 66 dagar. Då blir du både fysiskt och mentalt inställd på träning. Under denna tid bör du ha planerat in några träningspass i veckan på ditt fitnesscenter. Självklart ska du fortsätta träna efter 66 dagar, men vid det laget har träningen blivit en vana.

marinate