Bygg upp fitnesskroppen med kost och träning

Att träna är viktigt för att du ska ha en god hälsa. Genom att träna kan du få många positiva effekter på kroppen. Det finns dock en nackdel med träning om du är kvinna och tränar för att gå ner i vikt eller forma kroppen. När du tränar minskas fettmassan i kroppen och det innebär att du kan få mindre bröst när du tränar. Om du vill behålla dina bröst som de är eller om du har tränat mycket och fått mindre och hängiga bröst finns det alternativ som ger dig dina drömbröst och en snygg kropp. Hos Motiva kan du göra en bröstoptimering. De använder en förstklassig säkerhetsteknik och det finns bra lösningar för att du ska få ditt drömresultat. Boka in en konsultation om du är intresserad av vilken lösning som skulle vara aktuell för dig. Om brösten är något som verkligen bekymrar sig ska du ta reda på vilka alternativ du har för att få en förbättring. Om du tävlar inom träning och speciellt inom fitness är brösten en viktig del för kvinnor.

Kosten är viktig för resultatet

Fitness är inte bara en träningsform utan för många ett sätt att leva livet på. När du tränar för att nå en fitnessform är kosten en viktig byggsten. Kosten har lika stor betydelse som själva träningen. Du behöver först och främst äta så att du tillför kroppen tillräckligt med energi för att den ska prioritera muskeluppbyggnad. Det är även viktigt vad du stoppar i munnen. Du ska välja näringsrika livsmedel och prioritera att få i dig tillräckligt med protein. Det är protein som bygger muskler. Du behöver även äta kolhydrater för att du ska orka prestera och träna på topp. Fett är viktigt för att kroppen ska fungera optimalt. Undvik att äta allt för mycket tomma kalorier som exempelvis chips, läsk, godis, kakor och liknande. Tänk på hur du äter före och efter din träning för att få ut maximalt av varje pass.

Träningen ger kroppen rätt form

Träningen är förstås den avgörande faktorn för hur resultatet blir. Fitness står för en muskelfysisk som är stark, symmetrisk kroppsform och muskler som är väldefinierade. När du ska bygga upp kroppen bör du fokusera på muskeluppbyggnad och symmetri. För att nå det behöver du träna alla muskelgrupper lika mycket. När du ska bygga muskelmassa är tungstyrketräning det enda vägen att gå. Ju tyngre vikter du kan lyfta desto bättre mukeluppbyggnad får du. Det är viktigt att du hela tiden ökar vikten när du lyfter för att få bra resultat. Lasta på så mycket vikt att du kan genomföra 6-8 repetitioner med bra teknik.

marinate