Träning och hudvård

Som bekant blir du både frisk och stark av träning och motion. Många som startar träna är i början ute efter en viktminskning och det är inget fel i det. Oavsett av vilken anledning du du kör igång med någon form av träning kommer du så småningom att upptäcka alla andra positiva effekter som exempelvis bättre sömn, bättre immunförsvar, bättre hållning, starkare kropp och muskler, mer ork, minskat sug efter socker och ett bättre självförtroende. Men hur kommer din hud att påverkas?

Huden i ansiktet

Träning påverkar huden betydligt mer än vad många tror. Med regelbunden träning kommer huden i ditt ansikte bli renare, klarare samt hålla sig slätare. Detta beror på att muskulaturen blir spänstigare och blodgenomströmningen ökar. Det här är anledningen till att de som tränar regelbundet får ett friskare utseende än de som inte tränar. Även akne kan motverkas och förbättras med träning. Anledning till detta är att blod samt syre strömmar genom din hud och drar ut gifter samt toxiner som annars täpper till dina porer. Den ökade blodcirkulationen i huden under ett träningspass kommer att vidga dina porer och svetten kommer att driva ut slaggprodukter, smuts och olja. Ju mer du svettas desto bättre.

Träning och dålig hy?

Träning kan faktiskt skapa dålig hy och akne om din hygien efter träningen är dålig. Under träningspasset har ditt varma svett rensat ut salt, smuts, slaggprodukter, olja och toxiner. Om du inte rengör och återfuktar din hud efter träningen kommer dessa att sjunka tillbaka in i huden, attrahera bakterier samt täppa till dina porer. Du kan förhindra akne på bröst, nacke och rygg genom att ta en snabb dusch efter träningen. För rengöring av ansiktet är det dock rekommenderat att använda bra och effektiva hudprodukter. På Hudoteket kommer du att hitta alla hudvårdsprodukter du behöver. Hudoteket erbjuder ett brett sortiment av ansiktsprodukter som exempelvis rengöring och skrubb (för alla hudtyper), serum samt ansiktsmask till bra pris. Dessutom erbjuder Hudoteket populära varumärken av hög kvalitet som exempelvis Bioline, Esse och Sans Soucis. Det är viktigt att skaffa produkter som passar din hud perfekt och med Hudottekets sortiment kommer du enkelt att hitta allt du behöver. Hos Hudoteket kommer du dessutom att få tillgång till fri rådgivning med utbildade samt diplomerade makeup-artister och hudterapeuter som kan svara på frågor, ge rekommendationer samt ge råd och tips.

Träning föryngrar huden

En studie från Kanada (2014) bevisade att träning föryngrar huden samt bromsar åldrandet. Det här är särskilt goda nyheter för dig som börjar träna senare i livet. Studien visade otroligt bra resultat för ett gäng 65-åringar som tränade cykling och joggning två gånger i veckan under tre månaders tid. Testresultatet visade att deras hud föryngrades mellan tjugo till trettio år, vilket är betydligt bättre än vad samtliga rynkkrämer på marknaden kan prestera. Faktum är att träning slätar ut rynkor och föryngrar din hud genom ökad blodcirkulation, ökad syreupptagning till hudceller plus ökad muskelmassa i ansiktet som ger slätare hud. Det innebär inte att du kan strunta i en bra hudvård och det är viktigt att du rengör och återfuktar din hud efter varje träningspass.

marinate