Blogga om din träning

Att blogga om sin egen träning är att slå två flugor i en smäll. Dels kan man fokusera på träningen mer, dels kan man långsiktigt göra en karriär av sitt fritidsintresse. Men man får börja i en liten skala och långsamt få fler och fler läsare.

Detta behövs för att blogga om fitness

Förutom ett intresse för fitness, en bra dator och lite idéer behövs någonstans att lagra bloggen. Bäst är att ansluta sig till ett webbhotell och köpa ett domännamn. Ett av de mest använda programmen för att sköta en blogg är WordPress. Det är gratis och är lätt att lära sig. Via Youtube når man flera olika utbildningsvideos för att komma igång. En bra kamera är förstås viktigt, liksom en effektiv Selfie lampa som gör att ansiktsbilder blir bra upplysta. Utan en selfie lampa blir självporträtten gärna överdramatiska, med för starka kontraster.

Ämnen att blogga om

När det kommer till vilka ämnen man borde välja att blogga om, är det ofta bäst att gå till sig själv. Vilka ämnen är man själv intresserad av? Människor vill inte ha en träningsdagbok, sådana finns det gott om på nätet. Inte heller räcker det att föra någon slags loggbok över samma träningspass dag ut och dag in. Istället kan man blanda nedslag i sin egen träning med andra teman inom fitness eller andra träningsformer. Här är förslag på ämnen man kan blogga om:

  • Så kommer du ingång med träningen efter ett långt uppehåll.
  • Mina fem bästa tips för att komma igång.
  • De vanligaste misstagen inom fitness och så undviker du dem.

Kan man leva på en blogg?

Det korta svaret är att de flesta knappast kan leva på sina bloggar. Får man tillräckligt många läsare kan det innebära reklamintäkter. Men det krävs mer än några hundra läsare. Det krävs tusentals trogna besökare som återvänder. Men alla måste börja någonstans. Samarbetar man med ekonomiska vinstsyften måste det dock alltid framgå i blogginläggen. Genom att jobba med andra företag och sälja ut reklamutrymme kan man med tillräckligt många följare tjäna tillräckligt för att leva helt på sin blogg. Men vägen dit är lång och de flesta överger därför sitt bloggande efter det första året. Därför är det viktigt att man skriver en blogg utifrån att man tycker om att skriva om det, och i andra hand att det ska leda till något särskilt.

Vikten av att sticka ut

För att sticka ut ur massan krävs det att man hittar en annorlunda vinkel och inte bara upprepar vad andra bloggar skriver om. Genom att hitta en personlig stil blir man ihågkommen av läsarna. Därtill bör texten vara välskriven. En brödtext ska delas in i huvudrubrik och underrubriker. Ingen kommer orka läsa igenom ett stort textblock som inte är uppdelat på ett vettigt sätt. Det gäller att skapa inspiration och väcka till nyfikenhet.

marinate