Hur lång tid tar det att bygga muskler?

Om du vill ha ett hälsosamt och snyggt resultat är det viktigt att vara tålmodig och konsekvent. Det är många faktorer som spelar in på hur lång tid det tar att bygga muskler. Tidigare träningsbakgrund, kost, kontinuitet i träningen, gener samt hur du utför övningarna spelar roll. Alla kan styrketräna och få starkare muskler. Redan efter några träningspass kan du känna skillnad och kanske till och med se hur musklerna växt lite. Här kan du läsa mer om de olika faktorerna och hur de påverkar muskelbyggandet.

Genetik, ålder & kön

Somliga har mycket lätt för att bygga muskler, medan det kan ta betydligt längre tid för andra. Undvik att jämföra dig med andra. Utgå alltid från dig själv och din kropp. Att bygga muskler är individuellt och måste anpassas efter dina förutsättningar. Även ålder och kön spelar stor roll. Kvinnor har generellt mer fettmassa än män och har därför svårare att få definierade muskler.

Kost

Kost är för många avgörande när det kommer till muskelbyggande. Du kan ha stora muskler, men om du även har mycket fettmassa kommer inte musklerna att synas lika tydligt som de flesta vill. För att få riktigt snygga och definierade muskler så måste de allra flesta personer även anpassa kosten.

marinate