Fitness – Vägen till en bättre hälsa!

Fitness är ett brett begrepp inom träning och kosthållning för en sundare livsstil och hälsa. Att börja motionera och förbättra sin kost är det mest optimala inom fitness för ett fysiskt välmående. Inom fitness kan man både ägna sig åt att tävla eller träna på fritiden. Ofta har fitness positiva effekter även på det själsliga välmåendet, då kropp och själ hör ihop.

Fitness och träningsformer

Det finns olika sätt att träna fitness och man kommer i bättre form, förbättrar konditionen och bygger muskelstyrka eller muskelmassa. Genom fitnessträning går man effektivt ner i vikt om man har problem med övervikt. Man kan även träna fitness på gymmet genom att bygga muskler med styrketräning, så kallad bodybuilding. Många bodybuildare tävlar även inom bodybuilding och en tävling utförs i tre steg eller ronder. Först får man visa upp sig i olika poser, steg två är att man visar upp styrkeprov och smidighet. Det tredje steget liknar steg ett då man även lägger ihop poäng. Oavsett om man tävlar i fitness eller har det som fritidssysselsättning, är det viktigt att ta hand om kroppen och utseendet. Då kan man, om man vill, använda sig av professionell injektion med botox till ansiktet för att få en riktigt fin och slät hy! Andra fitnessformer kan till exempel vara aerobics, spinning, simning eller löpning. Det viktiga är att man hittar den träningsform som passar bäst.

Fitness och kost

När man börjar med fitness, brukar man för det mesta samtidigt starta med en bättre kost. Vill man bygga mycket muskler, är det mycket protein som gäller. Naturliga källor till protein kan vara kyckling, räkor, kalkon eller till exempel nöt och lamm. Inom kostråd i fitness brukar man försöka undvika processade köttprodukter som till exempel korv. Det är viktigt med en mångsidig kost av både protein, grönsaker, frukt, fiber, baljväxter och rotfrukter. Fitness är bra för alla oavsett ålder eller kön.

marinate