Bygga muskler och vara vegan

De flesta som tränar känner till att protein utgör en källa till muskelbyggnad och väljer därför att äta en större del animaliskt protein. Dock finns protein också i växtriket och vad en vegan kanske undrar över: kan man bygga lika mycket muskler med veganskt protein?

Trenden som ställer frågor kring träning

Att vara vegan har blivit en klart uppåtgående trend där fler och fler väljer bort kött och fisk för växtrikets många källor. Det sägs att protein från växterna inte är lika starkt som det animaliska proteinet. Många tror att en brist på animaliskt protein kanske kan ge brister som trötthet och håravfall, vilket du givetvis kan bota med behandlingar från https://nordichair.com i form av dermapen och PRP. Håravfall är vanligt och inte farligt men det kan skapa komplex för dig.

Att vegetabiliskt protein skulle ge håravfall är emellertid mer än myt än en sanning. Trots allt har det bidragit till att många som styrketränar börjar bli tveksamma till om de ska haka på den veganska trenden eller hitta en lösning. Lyckligtvis så finns det faktiskt en lösning.

Många animaliska produkter har alla aminosyror i sig så att du vet att du får i dig all sorts protein från ett enda livsmedel. Detta är visserligen praktiskt men om du är vegan kan du också få i dig alla dessa proteiner genom att komplettera olika livsmedel. Bland annat har baljväxter inte lika många svavelaminosyror, vilket cerealier har. Cerealier har däremot en låg halt av lysin, vilket baljväxterna har. Det du kan göra är alltså att äta mycket bönor, linser och baljväxter och komplettera med havre, råg och andra cerealier så du får i dig den kompletta dosen.

Även om du är vegan eller vegetarian kanske du ändå vill behålla en liten mängd protein från ägg eller fisk även om du inte äter det så ofta. Lite kyckling och fisk då och då gör ingen skada och kan vara kul att komplettera kosten med ibland när du känner att det veganska valet blir för trist i det långa loppet.

marinate